Специализирани почистващи препарати

Лосион "Скалп терапия"

Скалп терапия подпомага действието на другите продукти и лазера като почиства скалпа и хидрата.

 

Препаратът:

 1. Разтваря събралия се в скалпа себум
 2. Омекотява сухия и раздразнен скалп и спира сърбежа
 3. Доставя висока концентрация на витамини, необходими за заздравяването на косъма.
 4. Повишава степента на проникване на лазера в дълбочина.
 5. Помага за усвояването на Ре-Стим/Ре-Стим+ (миноксидил на HLCC)

Запомнете, че миноксидилътна HLCC прониква дълбоко под повърхностния слой на скалпа и работи само на ниво дермална папила, на повърхността на скалпа не е ефективен и ако не може да проникне, косата няма да израсте.

Начин на приложение:
Тубата се разклаща добре преди употреба. 10-12 капки се нанасят на скалпа и леко се масажира с пръсти. Изчаква се 5-10 минути и се нанася съответния шампоан на HLCC.

ДХТ шампоан

Биотерапевтичен шампоан, разработен да намали косопада и за нежно почистване на скалпа. Този патентован продукт е създаден, да прави косата по-силна, по-гъста и да осигурява влага и блясък за всички типове коса.

Не съдържа SLS ( Sodium Lauryl/Laureth Sulfate ) и DEA (diethanolamine).

 

Съдържа 11 блокиращи ДХТ съставки:
 • Сао Палмето – Saw Palmetto
 • Бета Ситостерол – Beta Sitosterol
 • Екстракт от кора от пигеум – Pygeyn Bark Extract
 • Екстракт от обикновена пареща коприва – Stinging Nettles Extract
 • Алфа линоленова киселина – Alpha Linolenic Acid
 • Гама- линоленова киселина – Gamma Linolenic Acid
 • Екстракт от ленено семе – Linseed Extract
 • Масло от пореч – Borage Oil
 • Екстракт от зелен чай – Green Tea Extract
 • Екстракт от тиквено семе – Pumpkin Seed Extract
 • Екстаркт от вечерна иглика – Evening Primrose Extract

 

Шампоанът е лек миещ препарат, който се използва всеки ден. Неговата уникална фолмула ефективно премахва натрупалите се нежелани остатъчни вещества в скалпа.

Начин на приложение:
Прилага се след лосиона “Скалп терапи”. Намокрете косата и скалпа. Нанесете малко количество от шампоана, леко масажирайте и добре изплакнете.

Шампоан "Джентъл"

 

Без натриев лаурил сулфат и DEA.
Без дразнещи съставки.
Възстановява и придава здрав, укрепнал вид на косата.

 

Предназначен за хора с раздразнен скалп при състояние на себореен дерматит, псориазис и др.
Неговата уникална формула ефективно премахва нежелани остатъчни вещества и натрупвания на скалпа, като същевременно помага за здравия вид, жизнеността и блясъка на косата.

 

Начин на приложение:
Намокрете изцяло косата и скалпа. Нанесете малко количество шампоан, втрийте леко и изплакнете напълно. Повторете ако е необходимо.

Какво е DEA и SLS?

A. DEA е диетаноламин / diethanolamine /, химикал, който се използва в шампоани, лосиони, кремове и друга козметика като мокрещо вещество. DEA се използва широко, защото осигурява богата пяна на шампоаните и придава консистенция на лосионите и на кремовете. Сам по себе си този химикал не е вреден, но докато престоява в магазините или в дома ви, той може да реагира на другите козметични съставки и да се образува изключително мощен канцероген, наречен nitrosodiethanolamine (NDEA). NDEA лесно се абсорбира през кожата и се свързва с причиняването на рак на стомаха, хранопровода, черния дроб и пикочния мехур.

 

Б. SLS- Sodium Lauryl/Laureth Sulfate се използва да смекчи повърхностното триене при съприкосновение с водата и се намира не само в шампоаните, но и в сапуни, перилни препарати, кремове, почистващи препарати, вода за уста, паста за зъби. Известно е, че SLS причинява възпаление на кожата, може да наподоби действието на естрогени, да причини косопад и увреждане на зъбите. Той е мутаген и потенциален канцероген. Складира се в черния дроб, сърцето, белите дробове и мозъка. Може да увреди и очите.

 

Съобразно последните изследвания относно действието на DEA и SLS, ние предлагаме една здравословна алтернатива – смес от леки, недразнещи съставки с водоразтворими полимери, които хидратират и добавят блясък на косата, без груби и потенциално вредни химически добавки.